Läkare

Välkommen till Läkarhuset i hjärtat av Glada Hudik

Vi erbjuder privat specialistvård läkare, vaccinationer, företagshälsa, hälsoundersökningar och intyg.

Beauty spa wellness. Lokal provtagning för Werlabs. Venous Centre åderbråcksmottagning.

copyright 2024

Läkarhuset ger kvalificerad privatvård i en trivsam miljö och centralt läge. Alla våra verksamheter är inriktade på att hjälpa dig att må bra.


Läkarhuset erbjuder specialistvård, hälsokontroller, intyg, vaccinationer, hälso- och sjukvård i samarbete med Region Gävleborg, företagshälsa samt avtal för privata sjukvårdspatienter.


OBS under semesterperioden begränsad service


PS. För dig som vet vilka prover du vill kontrollera, erbjuder vi service för WERLABS. Du kan både köpa provtagning här och boka tid (vanligen måndag, tisdag eller onsdag vid helgfri vecka) för att få det gjort. WERLABS läkare bedömer ditt svar.


För att boka din provtagning, maila info@vastertull.se eller ring 0650-126 20


Om du sedan önskar få en helt privat tid på Läkarhuset för kompletterande undersökning eller medicinsk behandling, så ordnar vi det i första hand för våra WERLABS kunder som bokat genom vår länk.


Provtagning för planerad sjukvård, dvs icke-akuta läkarbesök genom avtal med region Gävleborg är regeln att patienten tar beställda blodprover vid hälsocentralen eller drop.in på sjukhuset. Vi kan erbjuda provtagning på plats både för våra patienter och de som har remiss från annan vårdgivare, till en avgift på 200 respektive 300 kr.


Vår privatvård


Läkarhuset Västertulls privata vård består främst av dr Karin Bernhardsson, som har en gedigen utbildning och lång yrkeserfarenhet. Karin har skapat upp en stor kundkrets genom samverkan med försäkringsbolagens vårdförsäkringar, ett förtroende som vi bygger vidare på.


Koordinator är Annika Iggbom med många års erfarenhet av såväl sjukvårdsarbete som att administrera kontakter för kunder med vårdförsäkring och rent privata vårdärenden. Ni når henne på mail koordinator@vastertull.se, pågående ärenden kommer också att kunna ringa direkt till Annika.


Våra specialister inom Ortopedi är dr Anders Eriksson och dr Magnus Thulin, båda med lång medicinsk erfarenhet och skickliga läkare. Vårdbesök sker på Läkarhuset i Hudiksvall, medan kirurgiska operationer utförs vid Specialistläkarhuset i Sundsvall


> För dig som söker som privatperson erbjuder vi dig att ta kontakt via vårt formulär. Du får beskriva din fråga och lämna nödvändig information under sekretess, för att kunna bedöma om vi på Läkarhuset rimligen kan hjälpa dig eller att du hänvisas vidare till lämplig vårdenhet <


Läs mer om privat vård.
Husläkare

dr Anders Drejare

Leg läkare, specialist allmän medicin

Företagsläkare

Medicinskt ledningsansvarig


Specialistläkare

dr Karin Bernhardsson

Leg läkare, specialist allmän medicin och företagshälsa


dr Bo Fagerström

Leg läkare, specialist allmän medicin

 

Vaccination- och mottagningssköterska

Sofi Olsson

Leg sjuksköterska


Koordinator för privat vård

Annika Iggbom

Undersköterska


Ortoped

dr Anders Eriksson

Leg läkare, specialist i ortopedi


Ortoped

dr Magnus Thulin

Leg läkare, specialist i ortopedi


Venous Centre

dr Adam Bersztel

Leg läkare, specialist i kärlkirurgi

Hej du LÄKARE,

som är intresserad av att kunna använda dina medicinska kunskaper, i möte med människor på ett mer personligt och engagerande plan.


Du kan arbeta i egen regi, med kollegor i en verksamhet som ligger i framkanten istället för att tyngas av byråkrati och okunnigt ledarskap.


Intressant?

Tveka inte att kontakta ossLÄKARHUSETS EKOSYSTEM


Vi erbjuder i samma hus sammanhållen kompetens inom hälsa, förebyggande och åtgärd. Hos oss finner du såväl Regionsavtalad hälso- och sjukvård, som privat vård liksom förebyggande insatser genom företagshälsa och en omfattande verksamhet med vaccinationer.


Gemensamt är vårt mål nytta och värde för dig som kund, företag och patient.


En vision om gröna öar för läkarvård:


Statement 2020


Det är väldigt enkelt. Närhet, kompetens och kännedom ger en uthållig hälso- och sjukvård som är optimal både för hälsa och samhällets kostnader. Vi vill alla komma dit. Jag har jobbat för detta sedan 80-talet.


Media visar oftare upp problem än goda exempel i vården. Regionens politiker kan nog känna aig otillräckliga men också skenbart trygga då de som maktgrupp väljs om vart fjärde år. Administratörer och byråkrater får sin lön utan att vara innovativa, att tänka utanför boxen blir mest krångligt. Ett hinder i vardagens trivialiteter.


Efter att försökt nå ut med mitt budskap på olika sätt återstod bara att göra "en greta" på måndagar:

LÄKARSTREJK FÖR VÅRDEN sedan strax före pandemin. Jag finns som vanligt på Läkarhuset men tänker inte ta emot patienter, skriva recept eller göra andra läkarsysslor mellan klockan tio och tolv. Istället är jag tillgänglig för att diskutera olika spörsmål, bjuda på kaffe, samla in pengar till välgörenhet och puffa för min bok om livets frågor.


Nu oktober 2023 avslutas LSFV efter 3.5 år. Under den här tiden har kostnaden för Regionens hyrpersonal närmast dubblerats och köerna till vård allt längre. Etablissemangets styrsystem är hitta-på för att låtsas ha kontroll på utvecklingen medan vården blir ojämlik och slumpartad.


De små, nära vårdmottagningarna får inte utvecklas då pengarna inte följer patienternas önskemål utan Regionens prioriteringar. Och förresten, vem tror att våra toppolitiker och direktörer nöjer sig med att vänta nio månader på en magnetkamera?


Vår väg för engagemang och kvalitet blir att jobba inom privat vård, där vi själva utvecklar och tar ansvar för vår proffession och yrkesetik.Framtiden på Läkarhuset i tillbaka blick inför 2024


Med 45 års läkarerfarenheter i bagaget ser jag att de senaste åren blivit allt svårare få sjukvårdens ledning att stå upp för en klok och empatisk utveckling. Min uppfattning är att det delvis beror på bristande ekonomi men också okunskap om hur vi bättre kan ta vara på de resurser vi faktiskt har.


En jämförelse är företagshälsan, där man i samverkan får goda resultat tillsammans för såväl anställda som arbetsgivare. Vi utgår från uppdraget och styrs inte av en stelbent byråkrati; en koloss som sedan länge försvunnit långt från hälso- och sjukvårdens kärna.


Den skattefinanserade sjukvården räcker allt mindre för våra vardagsbehov, det som borde vara självklart som att ha kontakt med en egen läkare. En som känner dig och din familj. Läkare som inom primärvården står upp och tar ansvar, som faktiskt finns tillgängliga och inte byts ut varje vecka.


Utvecklingen går på tvärs mot kompetens när Regionens förra politiska majoritet (S C Mp V) beslutade att ta bort krav på närvaro av specialistläkare (i allmänmedicin) på hälsocentralen eftersom det ändå är så många stafettläkare. Vilka läkare är då lockade ta en fast anställning? Se nedan:


Våren 2021 genomdrev regionmajoriteten ytterligare ett steg i försämringen av den nära vården, genom att ta bort krav på specialistkompetens vid hälsocentralerna i Gävleborg. Tyvärr inte något aprilskämt.


På många orter är det redan svårt att rekrytera intresserade och kompetenta allmänläkare. Man litar på att hyra läkare, som inte har möjlighet att ta ett långsiktigt ansvar för patienten.


Regionens budskap till våra unga läkare blir att det inte finns någon framtid utanför sjukhusets kliniker. De få riktiga allmänläkare som tjänstgör är redan pressade och har svårt att hoppas på nya kollegor. Våra protester och synpunkter har inte tagits tillvara av Regionen som styr vart skattepengarna hamnar.


Vart ska man som patient vända sig? Den frågan får vi dagligen av oroliga människor.


Jag ser inte att den nya politiska majoritetn i Region Gävleborg så här inför sitt andra år åstadkommit något positivt resultat för oss ute i verkligheten och då knappast inte heller för befolkningen som röstat.


Mina ansträngningar sedan fjol är att skapa grunden till en helt privat vård vid Läkarhuset; att ge plats för kollegor som ser att detta kan ge möjlighet till att få vara läkare med fokus på just vårt uppdrag sedan urminnes tid: Att trösta, lindra och bota. 


Ser ut som hösten 2023 blev starten till att göra skillnad för dig och på så vis börja skörda frukterna av ett långsiktigt och målinriktat arbete för Läkarhuset.Idag 2024


Uppsala höll nu slutet av april en Allmänmedicinsk Kongress med över 600 deltagare och samtidigt var det vårt jubileum för 50 år som förening. Mycket inspirerande och viktigt samtidigt som den offentliga vården tappar resurser och tempo. Det är vetenskapligt visat att en kontinuerlig kontakt med en specialistutbildad läkare ger bättre hälsoförutsättningar för individen med mindre behov av att söka akut, kortare vårdtid och färre onödiga remisser.


Vi erbjuder nu ytterligare en engagerad och duktig kollega att stiga in i Läkarhuset som vår nya husläkare. En närmast unik möjlighet till att bli den doktor man borde kunna vara, på sina och patienternas villkor. Då får även jag möjlighet att finnas kvar parallellt och bidra med mina erfarenheter, som samlat på sig sedan första läkarjobbet på Kirurgen i Värnamo  sommaren 1978.


Annons: EN RIKTIG DOKTOR


Anders Drejare