Vaccination

Drop-In tisdagar 16-18

TBE förekommer ganska sällan i Hälsingland, en handfull rapporterades i fjol men eftersom vi för hela Sverige räknar med ett antal dödsfall årligen är det klokt att överväga vaccination.

För barn brukar vi rekommendera från andra sommaren, när de är ute mer på egen hand i gräs och bland buskar. Tänker ni fullfölja grundvaccinationen för era barn hos oss så ger vi dem 200 kronors rabatt på första dosen.


VATTKOPPOR som förälder vill man ha vaccinet till ett bra pris och att det är tillgängligt när barnet behöver - inte att det ska förskrivas på recept och beställas genom apotek! Vänd er gärna till oss på mail vaccin@vastertull.se eller telefon. Läkarhuset brukar ha vaccin mot vattkoppor tillgängligt på kliniken och dessutom mindre kostsamt för er.


MÄSSLING en farlig doldis - tänk skydd vid flertalet resor till populära turistländer utanför Europa men förekommer även epidemier på nära håll.

Barn och ungdomar har vanligen fått skydd och äldre fick mässling som barn. Det finns orsak att vaccinera vuxna födda på 1960-talet, 1970-talet och 1980-talet som inte haft mässling eller bara fått 1 vaccindos som barn eller inte vaccinerat sig alls.


< ALLA VÅRA VACCINER - MYCKET MER ÄN BARA RESOR - läs här >


BÄLTROS

Två doser SHINGRIX för högsta skydd - vi erbjuder bästa pris !

Du sparar totalt fyrahundra kronor jfr VaccinDirekt Gävle och Doktor24 Söderhamn (!!) ... samtidigt som det äldre vaccinet ZOSTAVAX fortfarande kan göra nytta :) med en dos och till betydligt lägre kostnad.


HPV

Boka GARDASIL 9 hos oss - vi erbjuder bra pris !

Du sparar trehundra kronor per dos jfr VaccinDirekt Gävle och Doktor24 Söderhamn (!!)


DENGUE feber

Nytt vaccin QDENGA mot den vanligt förekommande och ibland allvarliga sjukdomen som sprids av myggor i Afrika, Asien, Mellan- och Sydamerika. OBS två doser med 3 månaders mellanrum (!)

Du sparar totalt tusen kronor jfr VaccinDirekt Gävle (!!), QDENGA erbjuds inte av Doktor24 Söderhamn


LUNGINFLAMMATION

Det bästa vaccinet APEXNAR tar du hos oss. Du sparar hundra kronor per dos jfr VaccinDirekt Gävle och tvåhundra kronor jfr Doktor24 Söderhamn (!!)


RABIES

Du sparar trehundra kronor per dos jfr VaccinDirekt Gävle (!!), RABIES erbjuds inte av Doktor24 Söderhamn


Ovanstående prisjämförelser är daterade december 2023

Läkarhuset ger kvalificerad rådgivning om vaccination och reseprofylax.


Vi har alltid ett tjugotal olika vacciner i lager för att ge service till bästa pris och det är i princip alla de som behövs. SAMLA DINA VACCINATIONER PÅ ETT STÄLLE = hos oss. Undvik krångel och onödig kostnader.

För vaccin mot Covid-19 hänvisas till Regionen.

 

Vaccinationskliniken etablerades 2008. Vi får förtroendet av tusentals människor från hela Hälsingland och sommarboende från hela Sverige, som ser fördelarna att vända sig till Läkarhuset. För dig som kund är det klokt att redan från början samla alla vaccinationer vid en klinik. Vi kan kostnadsfritt ge personlig information om dina tidigare vaccinationer här och råd. Vår vaccinationssköterska Sofi är uppdaterad.

 

BOKA gärna tid via mail vaccin@vastertull.se så kan vi förbereda er vaccination.


Har ni svårt att bestämma tid? Drop-in på tisdagar ett alternativ men kan innebära lite väntetid. Under semestertid och vid storhelger kan förekomma begränsningar, så om ni är osäker kontrollera alltid med vår hemsida att drop-in är tillgängligt.


OBS. Vänligen ta möjligheten att använda sittplatser inom hela lokalen på bottenvåningen för att hålla distans och minska ev smittorisk. För den som inte är komplett vaccinerad eller haft Covid-19 infektion rekommenderas munskydd inom Läkarhuset. Vi tillhandahåller munskydd och handsprit.


Vaccination är alltid olämpligt vid feber, förkylning eller sjukdomskänsla - då ber vi er återkomma. Om ni avbokar av en anledning, ställer vi aldrig krav på avgift. För direkt uteblivna besök kan vi tyvärr inte prioritera att ge ny tid så snart som hen kanske önskar och ofta hänvisar vi till drop-in istället.< ALLA VÅRA VACCINER - MYCKET MER ÄN BARA RESOR - läs här >


ÖVERSIKT vaccin aktuella respektive världsdel


KVALITET är viktigt hela vägen för korrekt vaccination.


Rätt hantering av kyllådorna som kommer med flyg och bil, förvaring i förstklassiga kylskåp, korrekt information till kunden, säkert handhavande och att sedan vara tillgänglig för kontakt även efter vaccinationen.


Så mycket mer än att bara sticka folk.


... resekåseri ;)

Artikel om Svea Vaccin (Läkartidningen 2024-02-22)

Inga cockies eller reklam som spårar dig, tag gärna kontakt för info om vår policy