Reseinformation

ALLA VÅRA VACCINER - MYCKET MER ÄN BARA RESOR


Följande information är översiktlig och kanske inte alltid komplett, dessutom kan förekomma att olika källor publicerar lite olika. Syftet här är att du enkelt själv kan läsa om det som vi erfarenhetsmässigt vet är viktigast. Kontakta sedan Läkarhuset i så god tid som möjligt.


Kontakta oss gärna via mail så kan vi förbereda er vaccination. Av tidsskäl kan vi inte ge all information på telefon, boka gärna i god tid och vi kan ge er ett adekvat vaccinskydd.


Drop-in tisdagar är ett praktiskt alternativ, öppet kl 16 - 18 se på hemsidan.


Vi håller distans inom lokalen och lämnar ut munskydd till vuxna och äldre barn.

om du har feber, hosta eller andra tecken på infektion är det olämpligt att vaccinera sig


Vi lämnar inga vaccinpriser här då dessa följer leverantörens prissättning och justeras över tid. Generellt sett ger Läkarhuset bra pris och service. Bältros, HPV, Rabies och för Denguefeber exceptionelt bra priser. Vi har en omfattande verksamhet, med närmare tjugotalet vacciner i lager (i princip alla du kan tänkas behöva = onödigt att själv hämta ut på apotek, vilket dessutom blir dyrare). Det tillkommer inga ytterligare avgifter hos oss. PS det är dessutom lättare att komma i kontakt med oss än en buss...


Vaccin mot Covid-19 tillhandahåller Regionen.


GARANTI: Läkarhuset garanterar att vaccin finns tillgängligt när du kommer på bokad tid, annars bjuder vi på dosen om du behöver komma tillbaka senare! OBS gäller ej vaccin mot TBE som varit slut hos leverantören iband.


* QDENGA: Nytt vaccin mot Denguefeber, störst risk Asien, Syd- och Mellanamerika. Du kan spara 1.100 (!) kronor på en komplett vaccination hos oss.

* TWINRIX: Bra pris, särskilt för barnfamilj på fyra personer.

* TBE: Vi är ensamma om att erbjuda 200 kr rabatt vid första TBE-dosen för barn!

* BÄLTROS: Bästa pris för SHINGRIX? Du kan spara 400 kronor på en komplett vaccination hos oss. Vi har kunder från hela Hälsingland.

* RABIES: Ovanligt men livsfarligt. Du kan spara 600 kronor på en komplett vaccination hos oss.


Populärt är * VATTKOPPOR: Vi har vanligen vaccinet hemma.

Mer populärt borde vara * MÄSSLING: Många fler än vad de tror själva har otillräckligt skydd och smittan förekommer på flertalet av de resmål vi gärna besöker. Enstaka fall sker i Sverige och för några år sedan hade vi även epidemiska utbrott. Statistik från WHO visade oroande ökning i fjol av insjuknande i Europa med 45 gånger (!) för mässling.


Företag kan med rekvisition betala mot faktura. Många vacciner kan betraktas som företagshälsovård.

För privatpersoner som önskar faktura tillkommer en avgift på 100 kronor.


VACCINATION OCH RESEPROFYLAX


Vaccination är en bra försäkring mot sjukdomar och ohälsa. Om man också tänker att kostnaden oftast fördelas på många år, blir det på sikt inte en så betungande utgift.


Rådgivningen ska vara individuell och utgår från generella regler som att risken ökar vid resor under längre tid, i vissa värdsdelar och länder samt under enklare boende och vistelse på landsbygd. Samtidigt kan man förstås utsättas för det där smittsamma insektsticket redan första dagen. Återkommande korta resor är också en orsak att överväga skydd mot mer ovanliga infektionssjukdomar.


OBS All text ses över och uppdateras kontinuerligt (senast 2024-04-29). Det kan dock förekomma fakta eller information som inte hunnit korrigeras, vilket läsaren ska vara medveten om.EGET RESEAPOTEK


Läkarhuset erbjuder GUARD insektsmedel som dessutom är kosmetiskt tilltalande. Det är godkänt för såväl gravida kvinnor som barn från 3 års ålder.


Det finns en detaljrik lista på Reserådets hemsida: http://www.reseradet.se. Ni kan naturligtvis läsa om vacciner och sjukdomar även där, inklusive några mer udda som inte tagits upp här på Läkarhusets genomgång.


Om ni läser avsnittet ”Sex och graviditet” vill jag kommentera att (1) sex under resa ställer större krav än bara ha skyddsmedel till hands, särskilt då det gäller nya och tillfälliga kontakter samt (2) avseende graviditet finns större hänsyn och krav för såväl kvinnan som skyddet av det väntade barnet, än vad den summariska texten ger utrymme för (januari 2024).