Läkare

Välkommen till Läkarhuset i hjärtat av Glada Hudik

Vi erbjuder privat specialistvård läkare, vaccinationer, företagshälsa

Beauty spa wellness. Lokal provtagning för Werlab, Genetika

copyright 2023

Läkarhuset ger kvalificerad privatvård i en trivsam miljö och centralt läge. Alla våra verksamheter är inriktade på att hjälpa dig att må bra.


Läkarhuset erbjuder specialistvård, hälsokontroller, intyg, företagshälsa, vaccinationer, hälso- och sjukvård i samarbete med Region Gävleborg samt avtal för privata sjukvårdspatienter.AKTUELLT:


För dig som vet vilka prover du vill kontrollera, erbjuder vi service för WERLABS. Du kan både köpa provtagning här och boka tid (vanligen måndag, tisdag eller onsdag) för att få det gjort. WERLABS läkare bedömer ditt svar.


Om du önskar få en helt privat tid på Läkarhuset för kompletterande undersökning eller medicinsk behandling, så ordnar vi det i första hand för våra WERLABS kunder.

Husläkare

dr Anders Drejare

Leg läkare, specialist allmän medicin

Företagsläkare

Medicinskt ledningsansvarig


dr Bo Fagerström

Leg läkare, specialist allmän medicin

 

Vaccination- och mottagningssköterska

Sofi Olsson

Leg sjuksköterska


Ortoped

dr Anders Eriksson

Leg läkare, specialist i ortopedi


Venous Centre

dr Adam Bersztel

Leg läkare, specialist i kärlkirurgi

Hej du LÄKARE,

som är intresserad av att kunna använda dina medicinska kunskaper, i möte med människor på ett mer personligt och engagerande plan.


Du får arbeta i egen regi, med kollegor i en verksamhet som ligger i framkanten istället för att tyngas av byråkrati och okunnigt ledarskap!


Tveka inte att kontakta ossEn vision om gröna öar för läkarvård:


Statement


Det är väldigt enkelt. Närhet, kompetens och kännedom ger en uthållig hälso- och sjukvård som är optimal både för hälsa och samhällets kostnader. Vi vill alla komma dit. Jag har jobbat för detta sedan 80-talet.


Media visar oftare upp problem än goda exempel i vården. Regionens politiker kan nog känna aig otillräckliga men också skenbart trygga då de som maktgrupp väljs om vart fjärde år. Administratörer och byråkrater får sin lön utan att vara innovativa, att tänka utanför boxen blir mest krångligt. Ett hinder i vardagens trivialiteter.


Efter att försökt nå ut med mitt budskap på olika sätt återstod bara att göra "en greta":

LÄKARSTREJK FÖR VÅRDEN Varje måndag finns jag som vanligt på Läkarhuset men kommer inte ta emot patienter, skriva recept eller göra andra läkarsysslor mellan klockan tio och tolv. Istället är jag tillgänglig för att diskutera olika spörsmål, bjuda på kaffe, samla in pengar till välgörenhet och puffa för min bok om livets frågor. Pandemin lämnade LSFV lite i bakgrunden men jag är tillgänglig när ni önskar :)Framtiden på Läkarhuset


Med 45 års läkarerfarenheter i bagaget ser jag att de senaste åren blivit allt svårare få sjukvårdens ledning att stå upp för en klok och empatisk utveckling. Min uppfattning är att det delvis beror på bristande ekonomi men också okunskap om hur vi bättre kan ta vara på de resurser vi faktiskt har.


En jämförelse är företagshälsan, där man i samverkan får goda resultat tillsammans för såväl anställda som arbetsgivare. Vi utgår från uppdraget och styrs inte av en stelbent byråkrati; en koloss som sedan länge försvunnit långt från hälso- och sjukvårdens kärna.


Den skattefinanserade sjukvården räcker allt mindre för våra vardagsbehov, det som borde vara självklart som att ha kontakt med en egen läkare. En som känner dig och din familj. Läkare som inom primärvården står upp och tar ansvar, som faktiskt finns tillgängliga och inte byts ut varje vecka.


Utvecklingen går på tvärs mot kompetens när Regionens politiska majoritet (S C Mp V) beslutade att ta bort krav på närvaro av specialistläkare (i allmänmedicin) på hälsocentralen eftersom det ändå är så många stafettläkare. Vilka läkare är då lockade ta en fast anställning? Se nedan:


Våren 2021 genomdrev regionmajoriteten ytterligare ett steg i försämringen av den nära vården, genom att ta bort krav på specialistkompetens vid hälsocentralerna i Gävleborg. Tyvärr inte något aprilskämt.


På många orter är det redan svårt att rekrytera intresserade och kompetenta allmänläkare. Man litar på att hyra läkare, som inte har möjlighet att ta ett långsiktigt ansvar för patienten.


Regionens budskap till våra unga läkare blir att det inte finns någon framtid utanför sjukhusets kliniker. De få riktiga allmänläkare som tjänstgör är redan pressade och har svårt att hoppas på nya kollegor. Våra protester och synpunkter har inte tagits tillvara av Regionen som styr vart skattepengarna hamnar.


Vart ska man som patient vända sig? Mina ansträngningar under 2022 är att skapa grunden till en helt privat vård vid Läkarhuset; att ge plats för kollegor som ser att detta kan ge möjlighet till att få vara läkare med fokus på just vårt uppdrag sedan urminnes tid: Att trösta, lindra och bota. 


Anders Drejare