Läkare

Välkommen till Läkarhuset i hjärtat av Glada Hudik

Vi erbjuder privat specialistvård läkare, vaccinationer, företagshälsa, hälsoundersökningar och intyg.

Beauty spa wellness. Lokal provtagning för Werlabs. Venous Centre åderbråcksmottagning.

copyright 2023

Läkarhuset ger kvalificerad privatvård i en trivsam miljö och centralt läge. Alla våra verksamheter är inriktade på att hjälpa dig att må bra.


Läkarhuset erbjuder specialistvård, hälsokontroller, intyg, vaccinationer, hälso- och sjukvård i samarbete med Region Gävleborg, företagshälsa samt avtal för privata sjukvårdspatienter.


PS. För dig som vet vilka prover du vill kontrollera, erbjuder vi service för WERLABS. Du kan både köpa provtagning här och boka tid (vanligen måndag, tisdag eller onsdag vid helgfri vecka) för att få det gjort. WERLABS läkare bedömer ditt svar.


För att boka din provtagning, maila info@vastertull.se eller ring 0650-126 20


Om du sedan önskar få en helt privat tid på Läkarhuset för kompletterande undersökning eller medicinsk behandling, så ordnar vi det i första hand för våra WERLABS kunder som bokat genom vår länk.Nyhet oktober: Vi välkomnar Karin Bernhardsson som nu börjar på Läkarhuset


Vår nya PRIVATVÅRD


Läkare och motor blir Karin Bernhardsson, med gedigen utbildning och lång yrkeserfarenhet. Karin har skapat upp en stor kundkrets genom samverkan med försäkringsbolagens vårdförsäkringar. Det är ett förtroende som vi bygger vidare på.


Koordinator är Annika Iggbom har många års erfarenhet av såväl sjukvårdsarbete motsvarande vad som görs dagligen på Läkarhuset men också att administrera kontakter för kunder med vårdförsäkring och rent privata vårdärenden. Annika blir kuggen i den nya privatvård som nu växar fram inom Läkarhuset och det behövs verkligen. Ni når henne på mail koordinator@vastertull.se, pågående ärenden kommer också att kunna ringa Annika.Husläkare

dr Anders Drejare

Leg läkare, specialist allmän medicin

Företagsläkare

Medicinskt ledningsansvarig


Specialistläkare

dr Karin Bernhardsson

Leg läkare, specialist allmän medicin och företagshälsa


dr Bo Fagerström

Leg läkare, specialist allmän medicin

 

Vaccination- och mottagningssköterska

Sofi Olsson

Leg sjuksköterska


Koordinator för privat vård

Annika Iggbom

Undersköterska


Ortoped

dr Anders Eriksson

Leg läkare, specialist i ortopedi


Venous Centre

dr Adam Bersztel

Leg läkare, specialist i kärlkirurgi

Hej du LÄKARE,

som är intresserad av att kunna använda dina medicinska kunskaper, i möte med människor på ett mer personligt och engagerande plan.


Du kan arbeta i egen regi, med kollegor i en verksamhet som ligger i framkanten istället för att tyngas av byråkrati och okunnigt ledarskap!


Tveka inte att kontakta ossEn vision om gröna öar för läkarvård:


Statement


Det är väldigt enkelt. Närhet, kompetens och kännedom ger en uthållig hälso- och sjukvård som är optimal både för hälsa och samhällets kostnader. Vi vill alla komma dit. Jag har jobbat för detta sedan 80-talet.


Media visar oftare upp problem än goda exempel i vården. Regionens politiker kan nog känna aig otillräckliga men också skenbart trygga då de som maktgrupp väljs om vart fjärde år. Administratörer och byråkrater får sin lön utan att vara innovativa, att tänka utanför boxen blir mest krångligt. Ett hinder i vardagens trivialiteter.


Efter att försökt nå ut med mitt budskap på olika sätt återstod bara att göra "en greta" på måndagar:

LÄKARSTREJK FÖR VÅRDEN sedan strax före pandemin. Jag finns som vanligt på Läkarhuset men tänker inte ta emot patienter, skriva recept eller göra andra läkarsysslor mellan klockan tio och tolv. Istället är jag tillgänglig för att diskutera olika spörsmål, bjuda på kaffe, samla in pengar till välgörenhet och puffa för min bok om livets frågor.


Nu oktober 2023 avslutas LSFV efter 3.5 år. Under den här tiden har kostnaden för Regionens hyrpersonal närmast dubblerats och köerna till vård allt längre. Etablissemangets styrsystem är hitta-på för att låtsas ha kontroll på utvecklingen medan vården blir ojämlik och slumpartad.


De små, nära vårdmottagningarna får inte utvecklas då pengarna inte följer patienternas önskemål utan Regionens prioriteringar. Och förresten, vem tror att våra toppolitiker och direktörer nöjer sig med att vänta nio månader på en magnetkamera?


Vår väg för engagemang och kvalitet blir att jobba inom privat vård, där vi själva utvecklar och tar ansvar för vår proffession och yrkesetik.Framtiden på Läkarhuset i tillbaka blick hösten 2023


Med 45 års läkarerfarenheter i bagaget ser jag att de senaste åren blivit allt svårare få sjukvårdens ledning att stå upp för en klok och empatisk utveckling. Min uppfattning är att det delvis beror på bristande ekonomi men också okunskap om hur vi bättre kan ta vara på de resurser vi faktiskt har.


En jämförelse är företagshälsan, där man i samverkan får goda resultat tillsammans för såväl anställda som arbetsgivare. Vi utgår från uppdraget och styrs inte av en stelbent byråkrati; en koloss som sedan länge försvunnit långt från hälso- och sjukvårdens kärna.


Den skattefinanserade sjukvården räcker allt mindre för våra vardagsbehov, det som borde vara självklart som att ha kontakt med en egen läkare. En som känner dig och din familj. Läkare som inom primärvården står upp och tar ansvar, som faktiskt finns tillgängliga och inte byts ut varje vecka.


Utvecklingen går på tvärs mot kompetens när Regionens förra politiska majoritet (S C Mp V) beslutade att ta bort krav på närvaro av specialistläkare (i allmänmedicin) på hälsocentralen eftersom det ändå är så många stafettläkare. Vilka läkare är då lockade ta en fast anställning? Se nedan:


Våren 2021 genomdrev regionmajoriteten ytterligare ett steg i försämringen av den nära vården, genom att ta bort krav på specialistkompetens vid hälsocentralerna i Gävleborg. Tyvärr inte något aprilskämt.


På många orter är det redan svårt att rekrytera intresserade och kompetenta allmänläkare. Man litar på att hyra läkare, som inte har möjlighet att ta ett långsiktigt ansvar för patienten.


Regionens budskap till våra unga läkare blir att det inte finns någon framtid utanför sjukhusets kliniker. De få riktiga allmänläkare som tjänstgör är redan pressade och har svårt att hoppas på nya kollegor. Våra protester och synpunkter har inte tagits tillvara av Regionen som styr vart skattepengarna hamnar.


Vart ska man som patient vända sig? Den frågan får vi dagligen av oroliga människor.


Jag ser inte att den nya politiska majoritetn i Region Gävleborg så här efter sitt första år åstadkommit något positivt resultat för oss ute i verkligheten och då knappast inte heller för befolkningen som röstat.


Mina ansträngningar sedan fjol är att skapa grunden till en helt privat vård vid Läkarhuset; att ge plats för kollegor som ser att detta kan ge möjlighet till att få vara läkare med fokus på just vårt uppdrag sedan urminnes tid: Att trösta, lindra och bota. 


Ser ut som hösten 2023 kan börja skörda frukterna, att göra skillnad för dig.


Anders Drejare