Läkare


Välkommen till Läkarhuset i hjärtat av Glada Hudik

Vi erbjuder privat specialistvård läkare, vaccinationer, företagshälsa, beauty spa wellness

och GHF green health food

LÄKARHUSET VÄSTERTULLLäkarhuset ger kvalificerad privatvård i en trivsam miljö och centralt läge. Alla våra verksamheter är inriktade på att hjälpa dig att må bra.


Vi erbjuder specialistvård, hälsokontroller, intyg, företagshälsa, hälso- och sjukvård i samarbete med Region Gävleborg samt avtal för privata sjukvårdspatienter.


Läkarhuset samarbetar med Hedda Care i Stockholm och Tataa Biocenter i Göteborg för att erbjuda PCR SARS-Cov2 test genom coronapassport. Vi för närvarande den mest nordliga provtagaren

                                


Husläkare

dr Anders Drejare

Leg läkare, specialist allmän medicin, företagsläkare

 

Vaccination- och mottagningssköterska

Sofi Olsson

Leg sjuksköterska


Ortoped

dr Anders Eriksson

Leg läkare, specialist i ortopedi

En vision om gröna öar för läkarvård


Statement


Det är väldigt enkelt. Närhet, kompetens och kännedom ger en uthållig hälso- och sjukvård som är optimal både för hälsa och samhällets kostnader. Vi vill alla komma dit. Jag har jobbat för detta sedan 80-talet.


Media visar oftare upp problem än goda exempel i vården. Regionens politiker kan nog känna aig otillräckliga men också skenbart trygga då de som maktgrupp väljs om varje gång. Administratörer och byråkrafter får sin lön ändå utan att vara innovativa.


Efter att försökt nå ut med mitt budskap på olika sätt återstår bara att göra "en greta": LÄKARSTREJK FÖR VÅRDEN Varje måndag finns jag som vanligt på Läkarhuset men kommer inte ta emot patienter, skriva recept eller göra andra läkarsysslor mellan klockan tio och tolv. Istället är jag tillgänglig för att diskutera olika spörsmål, bjuda på kaffe, samla in pengar till välgörenhet och puffa för min bok om livets frågor.


Just nu fokuserar vi fortsatt på COVID-19 situationen.Framtiden på Läkarhuset


Med över 40 års läkarverksamhet i bagaget ser jag att det senaste åren blivit allt svårare få sjukvårdens ledning att stå upp för en klok och empatisk utveckling. Min uppfattning är att det beror delvis på bristande ekonomi men också okunskap om hur vi bättre kan ta vara på de resurser vi faktiskt har.


Jag ser genom företagshälsan att man kan samverka och ge goda resultat för såväl anställda som arbetsgivare då vi utgår från uppdraget och inte styrs av en stelbent byråkrati som är långt från hälso- och sjukvårdens kärna.


Den skattefinanserade sjukvården räcker allt mindre för våra vardagsbehov, att ha kontakt med en egen läkare som känner dig och din familj. Läkare som inom primärvården står upp och tar ansvar, som faktiskt finns tillgängliga och inte byts ut varje vecka.


Mina ansträngningar nu i vår är att skapa en helt privat vård vid Läkarhuset, att ge plats för kollegor som ser att detta kan ge möjlighet till att få vara läkare med fokus på just vårt uppdrag sedan urminnes tid: att trösta, lindra och bota. 


Anders Drejare