Vaccination


Välkommen till Läkarhuset i hjärtat av Glada Hudik

Vi erbjuder privat specialistvård läkare, vaccinationer, företagshälsa, beauty spa wellness

och GHF green health food

Drop-In Tisdagar

kl. 16 -18


LÄKARHUSET VÄSTERTULLLäkarhuset ger kvalificerad rådgivning om vaccination och reseprofylax.

Vi har närmare ett tjugotal olika vacciner i lager, för att ge service till bästa pris.

 

Vi har funnits över tio år och får förtroendet av tusentals människor från hela Hälsingland.

För dig som kund är det klokt att redan från början samla alla vaccinationer vid en klinik.

 

BOKA gärna tid via mail vaccin@vastertull.se så kan vi förbereda er vaccination.

Har ni svårt att bestämma tid? Då är drop-in på tisdagar ett alternativ men ibland innbär det också lite väntetid. Vi har då öppet kl 16 - 18.


Generellt bedömer vi det vara prioriterat att genomföra növändiga vaccinationer. Som alltid är det olämpligt att vaccinera sig om man är förkyld, har feber eller andra infektionssymtom. Vi rekommenderar att du återkommer när du varit bra en vecka efter sjukdom.Aktuellt just nu?


(1) COVID-19 förstås, det nya corona-viruset som sedan några månader vänt upp och ned på vår globalt sammanlänkade värld. FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN följer utvecklingen för allmänna råd och information, nås även på telefon 113 13.


Om du vill kontakta sjukvården ring telefon 1177, obs bara om du har symtom (för att inte belasta rådgivningen ännu mera). Läs gärna på nätet 1177.se.


SORRY vi TESTAR för LITE i Sverige, nu kommer erbjudanden om snabbtest från olika aktörer. TYVÄRR hjälper det på individnivå varken för arbetsgivare eller anställd att ta beslut med fullständig säkerhet om en person kan jobba eller inte; om hen har immunitet.

Vi riskerar att hamna i samma situation som USA och måste lita till SUNT FÖRNUFT.


Folkhälsomyndigheten visar på ökade åtgärder för att begränsa möjliga smittvägar i samhällslivet. Regionen har stängt sina Lättakuter, dvs drop-in mottagning på Hälsocentral och man undviker att ta emot äldre personer för provtagning. Rådet är att stanna hemma.


(2) Aktuellt är också att skydda sig mot TBE, fästingburen encefalit. Vi vill påminna er som ska fylla på ert vaccinationsprogram eller som vill börja inför sommaren. Fästingsäsongen har redan börjat och pågår fram till och med oktober! Regionens smittskyddsläkare har informerat om ett halvt dussin personer som fick TBE under fjolåret, genom att vistas i skog och mark i Gävle kommun och några enstaka faktiskt i Hälsingland  också.


Efterfrågan på vaccination är överraskande stor = boka gärna tid

Drottninggatan 11

824 30 HUDIKSVALL


Tfn  0650 - 126 20

Fax  0650 - 162 70